Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
> Kezdőlap >

Hogyan működik az ultrahangos fogtisztítás?

Hogyan működik az ultrahangos fogtisztítás?

Az emmi®-dent ultrahangos fogkefe Németországban készül. Technológiai újítása igazi forradalom a fogtisztításban. A fogkefe fejben generált ultrahang hatására az emmi®-dent fogkrémben mikrobuborékok keletkeznek. Ezek a buborékok távolítják el a plakkot és a baktériumokat. Az ultrahang ott is tisztít, ahol a hagyományos fogkefe nem képes.

Ha szeretné másfél percben megismerni a legfontosabb tulajdonságait a készüléknek és az ultrahang hatását a fogápolásban, akkor kérjük, tekintse meg az alábbi videót:

 

Az ultrahang a fogínytasakokban és a fogínyben mélyen lévő baktériumokat is elpusztítja. Megszűnnek a gyulladások és a szájszag, nem képződik fogkő. Fogai egészségesebbek és fehérebbek lesznek.

FIGYELEM!

Az emmi®-dent termékek hivatalos magyarországi forgalmazója a Patikatárs Kft. Garanciát kizárólag a hivatalos viszonteladó partnereink által értékesített termékekre vállalunk!

És most lássuk a részleteket! 

Az emmi®-dent készülékek a legmodernebb és leghatékonyabb módszereket biztosítják a tökéletes fog- és szájhigiéniához. A prémium minőségű ultrahangos fogkefe és fogkrém a legújabb tudományos felfedezéseken alapszik. Ugyanakkor az ultrahang tisztító erejét és az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatását már számos kutatás igazolta. (lásd lent)

 

Hogyan működött eddig a fogmosás?

A hagyományos fogkefe mechanikus dörzsöléssel - a hagyományos fogkrémekben található csiszoló szemcsékkel tisztítja a fogakat. A dörzsöléses fogmosás során a fogzománc és az íny megsérülhet, valamint a fogközökben lévő fogfelszín megfelelő tisztítása szinte lehetetlen. A fogmosás dörzsölésen alapuló eljárása során az apró repedésekben a baktériumok könnyen elszaporodnak és fogszuvasodás alakul ki.

Az ultrahangos fogkefe hatásmechanizmusa teljesen más alapokra épül.

Mik ezek a különbségek:

 • A fogkefefejben lévő piezo-chip ultrahangot generál
 • Az ultrahang a nedves és kemény sörték által továbbításra kerül a fogkrémhez, fogakhoz, ínyhez.
 • A fogkrémben az ultrahang hatására mikrobuborékok milliói képződnek és pukkannak ki a másodperc tört része alatt.

Hogyan tisztít az ultrahangos fogkefe?

 • Az ultrahang 96 milliós - emmi®-dent által levédett - percenkénti frekvenciája egy speciális frekvencia tartomány.
 • Ezen a frekvencián az emberi szervezet sejtjeivel semmi nem történik, nem károsodnak. A baktériumok azonban - az eltérő méretük miatt - ennek a rezgésnek a hatására megsemmisülnek.
 • A fogkrémből kialakuló mikrobuborékok a teljes fogfelszínt (a fogközökben, repedésekben, fogínytasakokban) megtisztítják a szennyeződésektől (plakk, kávé, vörösbor, stb... foltoktól)

Következmény:

 • A káros baktériumok száma drasztikusan lecsökken, így a fogszuvasodás és a rossz lehelet a múlté.
 • A fogfelszín visszanyeri természetes színét, csökken a fogkőképződés.
 • Az íny visszanyeri egészségét. Az afták gyógyulási ideje lecsökken, kialakulásuk valószínűsége szinte nullára csökken.
 • Védett a fogzománc, hiszen a tisztítás dörzsöléstől mentesen jön létre, a fogkrém sem tartalmaz dörzsanyagot.

Az ultrahang (UH) helye az egészség megőrzésében:

Évtizedek óta az UH technológiát nagy sikerrel alkalmazzák gyógyászati célokra. Jelenleg is használja az orvostudomány agyi-, szemészeti-, terhességi és gyomor kutatásoknál. Az UH-t fog- és szájhigiénia számára könnyű alkalmazni, akár fiatalok akár idősek vagyunk, mert teljesen veszélytelen és ártalmatlan. A pacemaker hordozók is használhatják kockázat nélkül.

A kutatások bebizonyították, hogy az UH 50 wattig nem veszélyes az emberi testre.

Ultrahangos fogmosás emmi-dent fogkefével!  Szakemberek is ajánlják az ultrahangos fogkeféket.  Korosztálytól függetlenül, mindenkinek ajánljuk az ultrahangos fogtisztítást!

Az ultrahang és az emmi®-dent fogkefe

Az emmi®-dent fogkefe csak 0,2 watt-tal működik. Az UH hullámok teljesítményét és biztonságosságát fogorvosok és implantológusok tesztelték. A sokéves tesztelés során soha nem tapasztaltak negatív hatásokat, koronák, pótlások, implantátumok vagy fogékszerek esetén sem. Szívritmusszabályzó (pacemaker) mellett is biztonságosan használható.

Az ultrahang hullámok egy világszerte szabadalmaztatott piezo chipben keletkeznek. Ez a chip be van ágyazva a fogkefefejbe. A speciális frekvenciájú hullámok a sörtéken keresztül jutnak el a saját ultrahangos fogkrém közegébe, ahol mikrobuborékok milliói keletkeznek. Mikroszkópikus méretüknek köszönhetően képesek bejutni a legkisebb helyekre, résekbe is a fogak és a fogíny között is. Hatékonyan és gyengéden segíti az implantátum, fogszabályzó vagy híd viselőinek fogmosását is.

Az ultrahang elpusztítja a káros baktériumokat a szájban, ami a kellemetlen lehelet kiváltó oka, így az ultrahangos fogkefe használatával akár 12 órára is megszűnhet a kellemetlen szájszag.

Hogyan kell használni az ultrahangos fogkefét?

Tartsa a sörtéket egyenletesen nyomás, valamint mozgatás nélkül a fogak külső, belső és rágófelületén kb. 6 másodpercig. A tényleges időtartam a fogak szennyezettségétől függ (fogkő, nikotin, borfolt stb). Akut problémák megléte esetén, mint pl. fogínygyulladás vagy afta, hagyja a sörtéket az érintett területen akár 15-20 másodpercig. Ez gyorsabb és hatásosabb gyógyuláshoz vezet, hiszen a mélyebb területeken is elpusztítja a káros baktériumokat.

A legtöbb fogászati károsodást az okozza, hogy helytelenül mosunk fogat. Ez gyermekek esetében még gyakrabban fordul elő, hiszen türelmetlenek és a finommotorikus mozgás is nehezebb számukra. Az ultrahangos fogkefét jó szívvel ajánljuk az ő számukra is, hiszen nem kell tudniuk a helyes fogmosási technikát, mert csak oda kell érinteni a fogkefe készüléket a fogukhoz. Tökéletes választás a emmi®-dent Metallic gyerek készlet számukra.

emmi-dent metallic ultrahangos fogkefeemmi®-dent ultrahangos fogkefék legfőbb jellemzői:

 • Dörzsölés mentes fogmosás ultrahanggal, így nem sérül a fogzománc és a fogíny
 • Ideális választás érzékeny fogíny és fogak esetén
 • Kifejezetten ajánlott implantátumot vagy foghidat viselők számára
 • A legkisebb repedésekből is eltávolítja a lerakódásokat, lepedéket
 • Kellemetlen szájszag a fogkefe használatával akár 12 órára megszűnhet
 • Fogágybetegség, vagy szájban kialakult fekély esetén gyorsabb gyógyulás az ultrahangnak köszönhetően
 • Szívritmus-szabályozó (pacemaker) mellett is biztonságosan használható.
 • Takarékos akkumulátor rendszerének köszönhetően 6 perc után a készülék automatikusan kikapcsol
 • Korszerű lítium akkumulátor a Platinum készülékekben.


Megoldás:

 • A fehérebb és egészségesebb fogakért.
 • A fogkő képződés megelőzésére.
 • A szájszag megszüntetésére.
 • Fogínysorvadás esetén.
 • Fogínygyulladás és vérzés estén.
 • Fogágybetegségek (parodontózis) esetén.
 • A fogak, fogközök, fogínytasakok és repedések tisztán tartására.
 • Koronát, hidat, fogszabályzó viselők számára.
 • A szájüregben és a fogínyben lévő baktérium elpusztítására.
 • Implantátumok esetén.

Az emmi®-dent fogkefe készülékhez 24 hónap garancia jár a vásárlás dátumától számolva, és 6 hónap az akkumulátorra.

Az emmi®-dent ultrahangos fogkefe csak akkor fejti ki tisztító hatását, ha a speciálisan erre a célra kifejlesztett emmi®-dent ultrahangos fogkrémmel használják.

Fontos, hogy 3 hónapos használat után cserélje le a fogkefefejet. Ez idő után a csatlakozó sörtéknek csökken az a képessége, melynek köszönhetően hatékonyan tudják továbbítani az ultrahanghullámokat, ennélfogva már nem garantálható az optimális fogtisztítás és szájhigiénia.

A szájüreg tisztításához ajánljuk az emmi®-dent további termékeit, mint például a fogselyem, szájöblítő, fogköztisztító.

A fogkefe készülékek részletes használati útmutatója itt olvasható.

Termékkel, működéssel kapcsolatos kérdés esetén hívjon minket a +36 20 266 58 65-ös telefonszámon.

Rendeléssel kapcsolatban a +36 20 498 11 66-os telefonszámon tudunk segíteni.

 

Computer Bild Smart Home  Technology Awards 2019  ORMED